Scoren met externe content
19 oktober 2017
Gezocht: 'Timmerman zonder snor'. Deze vacaturetekst van een ander leverde MIXpress heel veel exposure op. Zo zie je hoe je met externe content heel relevant kunt zijn en veel leads kunt genereren.

Maar liefst 12.279 keer werd hij tot nu toe gezien: de Linkedin-post gezien waarin ik een smakelijke vacaturetekst van het Veghelse bedrijf Timbor deelde. Ik vond het een leuke tekst en met mij kennelijk duizenden anderen. Het bericht ontlokte 213 likes en 24 comments.

Zo zie je dat je met het delen van leuke en relevante content van derden jezelf heel leuk in de picture kunt brengen. Daarbij gaat het dan natuurlijk niet per se over je persoonlijke exposure, maar over de andere content die je ook deelt. Want van alle mensen die de Timmermans-tekst lazen, keken er veel ook op mijn Linkedin-profiel. Om van daaruit door te klikken naar een van de vele nieuwsberichten die ik uit eigen koker deelde op de Company-pages van MIXpress, MIXMIXpro of Beeldenbouwmarkt. We bereikten zo veel mensen uit mijn secundaire of tertiaire netwerk. Daar zit de kracht van Linkedin.

Zo werkt dat op Social Media.

[Update: op 27/10 is de 'post' de mijlpaal van 20k views gepasseerd.]