Foutmelding

Het veld Math question is verplicht.

Euretco wil DGN overnemen

Euretco en DGN tekenden een ‘letter of intent’ over de overname van de aandelen van DGN Retail door Euretco BV, aldus DGN-directeur Henk Castelijns.

Met deze intentieverklaring spreken beide partijen het voornemen uit tot deze overname. De overname geldt alle ondernemers, aldus Castelijns. “Dat was voor ons een belangrijk criterium. Ondernemers kunnen zelf bepalen wat ze doen, maar het was onze eis dat de overname plaats zou bieden aan alle DGN-ondernemers.”

 

Te klein om zelfstandig door te gaan

Castelijns vindt een overname door Euretco een goede oplossing voor DGN. “We zijn moeilijk extern te financieren, dus zouden de certificaathouders van aandelen (de ondernemers) ons moeten helpen. Die hebben het echter zelf ook moeilijk.”

Dat er een deadline van 31 januari 2014 boven DGN zou hangen, noemt hij “Kletskoek”. “We hebben goede afspraken met de bank, op de korte termijn was er geen deadline of geen druk. Wel is duidelijk dat DGN op lange termijn te klein is om zelfstandig door te gaan. Dat betreft alle aspecten, óók de financiering.”

 

Ondernemers beslissen uiteindelijk

Euretco start volgende week een boekenonderzoek bij DGN, waarna – afhankelijk van het onderzoek – een definitief bod volgt. Dat bod legt DGN vervolgens voor aan een Bijzondere Algemene Vergadering van Certificaathouders van Aandelen (de ondernemers). “Zij zijn de eigenaren van DGN”, zegt Castelijns. “Zij beslissen uiteindelijk.”

De ondernemers zijn via het bestuur van de Stichting Administratiekantoor (STAK, 4 ondernemers en een onafhankelijk voorzitter) betrokken geweest bij de gesprekken over de overname. En zij staan, volgens Castelijns, net als de Raad van Commissarissen positief tegenover de overname. “Anders was dit niet gebeurd”, stelt hij. DGN verwacht eind februari een definitief bod aan de ondernemers voor te kunnen leggen.

 

Andere gegadigden

Naast Euretco sprak DGN Retail ook met andere partijen over de overname. Wie dat zijn, wil Castelijns niet melden. In de branche gaan geruchten dat Formido (Maxeda-DIY) in de markt was en dat deze formule nu een campagne start om bepaalde DGN-ondernemers te bewegen tot een overstap. Formido-directeur Jan van den Ham doet daar, desgevraagd, geen uitspraken over.

 

Euretco Retail Service Organisatie voert onder andere winkelformules in Fashion, Wonen en Sport.

Advertentie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief